Web Analytics Made Easy - Statcounter

زلزله‌ای به بزرگی ۲/۵ریشتر در ساعت ۸:۳۲:۳۰ صبح دیروز، ۲۲شهریور ماه، قوچان را لرزاند. در شهرهای مشهد، نیشابور، درگز و بجنورد هم احساس شد.

این زمین‌لرزه در ۲۴ کیلومتری قوچان، ۳۷کیلومتری چکنه و ۴۱ کیلومتری چاپشلو رخ داد به گونه‌ای که پس از این زمین‌لرزه و طبق آخرین آمار بدست آمده پس از آن تا ساعت ۱۲ و نیم ظهردیروز ۲۵ پس‌لرزه دیگر قوچان را لرزاند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خبرها حاکی از آن است که وقوع زمین‌لرزه در قوچان منجر به ترک‌خوردگی و ریزش دیوار و تخریب منازل در روستاهای عمارت، دیزادیز و جعفرآباد شرقی شده، به گونه‌ای که ریزش کوه هم در یکی از مناطق سبب خرابی خانه‌های برخی از روستاییان شده است.

این زمین‌لرزه در روستاهای شهرستان‌های کلات، چناران و درگز نیز با شدت بالایی احساس شده، اما گزارشی از تخریب نداشته است.

محسن نجات، مدیرکل مدیریت بحران استانداری خراسان رضوی با بیان اینکه زمین‌لرزه صبح روز گذشته در برخی شهرستان‌های خراسان رضوی موجب آسیب دیدن ۴۲ روستا در استان شده و بیشتر خسارت‌ها شامل شکست دیوارها بوده است، گفت: ۱۰ تیم ویژه هلال احمر در حال رصد و پایش هستند و این زمین‌لرزه تاکنون خسارت جانی نداشته است.

وی افزود: اکیپ‌های عملیاتی شرکت برق، گاز و آبفا در بازدیدهای جداگانه اعلام کردند زیرساخت‌ها مشکلی ندارد.

در همین حال فرمانده قرارگاه منطقه‌ای شمال شرق نزاجا از آماده‌باش تیپ‌های ۱۳۰ بجنورد و ۲۷۷ قوچان برای کمک به هموطنان خبر داد و اظهار کرد: رزمایش‌های مقابله با بلایای طبیعی با برنامه و منظم در یگان‌های ارتش برگزار می‌شود و کارکنان و یگان‌ها از آمادگی و آموزش لازم در این زمینه برخوردار هستند.

رئیس مرکز تحقیقات زلزله‌شناسی دانشگاه فردوسی مشهد با اشاره به اینکه این زلزله‌ای که اتفاق افتاده روی گسل‌های شناخته شده قبلی بوده و گسلی است که از قبل فعال بوده، گفت: این طور نیست که گسل تازه فعال شده و فعالیت خود را با این لرزش نشان داده است، بلکه از قبل فعال بوده است.

کیوان حسینی در گفت‌وگو با خبرنگار ما تأکید کرد: منطقه قوچان منطقه‌ای است با گسل‌های فراوان و بسیار خطرناک به طوری که گسل‌های منطقه ظرفیت زلزله‌های بزرگ‌تر را هم دارند؛ اما اینکه بگوییم یک زلزله بزرگ‌تر دیگری در راه است نمی‌شود به این راحتی صحبت کرد ولی این گسل‌ها مستعد وقوع زمین لرزه‌های بزرگ‌تری هستند.

وی به ضرورت آماده‌باش هلال احمر و دیگر ارگان‌های مربوط تا چند روز آینده اشاره و عنوان کرد: چیزی که مشخص است با توجه به اینکه پس‌لرزه‌های کوچک پس از این زلزله رخ داده احتمال وقوع زلزله بزرگ‌تر منتفی نیست، ولی برای روزهای آینده احتمال خیلی کمی دارد.

وی در خصوص اینکه گفته می‌شود فعال شدن گسل کشف‌رود موجب این زمین‌لرزه شده است و فعال شدن این گسل چقدر می‌تواند برای مشهد خطرناک باشد، گفت: گسل کشف‌رود گسل بسیار طویلی است که ادامه فرعی آن شاید به گسل‌هایی که زلزله قوچان را ایجاد کردند متصل شود، اما این طور نیست که بگوییم فقط یک قسمت از گسل کشف‌رود فعال است؛ چرا که این گسل بسیار طولانی است و از بخش‌های مختلفی هم تشکیل شده است؛ بنابراین گاهی بخش‌های مختلفی از آن فعالیتی از خود نشان می‌دهند.

وی افزود: مکانی که این زلزله اتفاق افتاده خطرش در حد همین لرزش‌هایی است که برای مردم

تا حدی ایجاد ترس کرده و اینکه تخریب‌های بالا ایجاد کند بعید است.

وی با اشاره به اینکه ما انتظار وقوع زلزله شدیدتر را هم داریم، اما در حال حاضر بعید است این گسلی که دوباره فعال شده زلزله شدیدتری ایجاد کند، اظهار کرد: این گسل‌ها به خصوص گسل‌هایی که در اطراف قوچان هستند ظرفیت وقوع زلزله‌های تا ۷ریشتر و اندکی بالاتر را هم  دارند، اما اینکه الان و یا چند سال دیگر اتفاق بیفتد مشخص نیست و باید مطالعات دقیق‌تری انجام شود.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: زمین لرزه مشهد گسل قوچان زمین لرزه بزرگ تر گسل ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۰۴۹۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالوس دوبار لرزید

در هفته گذشته چالوس استان مازندران بعد از زلزله‌ای به بزرگی ۳ در عمق ۹ کیلومتری با زمین‌لرزه دیگری به بزرگی ۳.۷ لرزید.

به گزارش ایسنا، به گفته دکتر مهدی زارع، استاد پژوهشگاه بین‌المللی زلزله‌شناسی و مهندسی زلزله گسل اصلی مرز شمالی استان مازندران شامل گسل‌های «مازندران»، «کاسپین» و «خزر» یک گسل راندگی پنهان است که لغزش عمودی دو میلی‌متر در سال و متوسط افقی ۳ میلی‌متر در سال را نشان می‌دهد. در جنوب البرز، امتداد گسل‌های «آستانه»، «فیروزکوه»، «مشا» و «طالقان» و از شرق به غرب از میزان لغزش ۵ تا ۲ میلی‌متر در سال تخمین زده شده است.

وی خاطر نشان کرد: مهمترین گسل‌های لرزه‌زا در منطقه البرز مرکزی شامل گسل‌های زیر می‌شود:

گسل شمال البرز

گسل کاسپین (مازندران)

گسل لاریجان

گسل لار

گسل مشا

گسل کندوان

گسل بلده

در خوی استان آذربایجان غربی دو زلزله به بزرگای ۲.۷ و زلزله‌های ۲.۸، ۲.۹ و ۴.۲ به ثبت رسید و کیانشهر استان کرمان با زلزله ۳.۹ و کنگ استان هرمزگان با زلزله‌ای به بزرگای ۳.۵ لرزیدند.

جزئیات زلزله‌های هفته گذشته به این شرح است:

کنگ استان هرمزگان با زلزله‌ای به بزرگای ۳.۵ در عمق ۲۰ کیلومتری لرزید و کانون آن در ۲۷ کیلومتری کنگ، ۳۳ کیلومتری بندر لنگه و ۴۷ کیلومتر جزیره تنب بزرگ این استان بوده است.

خوی استان آذربایجان غربی بعد از یک زلزله ۲.۷، زمینلرزه دیگری با بزرگای ۴.۲ در عمق ۱۳ کیلومتری را تجربه کرد که رومرکز این رخداد لرزه‌ای در ۱۰ کیلومتری خوی و ۳۱ کیلومتری ایواوغلی استان آذربایجان غربی و ۳۵ کیلومتری تسوج استان آذربایجان شرقی بوده است.

در مرزن آباد استان مازندران زلزله ۲.۷ رخ داد در خوی استان آذربایجان غربی زلزله ۲.۸ به ثبت رسید

معمولان استان لرستان با زلزله‌ای به بزرگای ۳.۲ در عمق ۵ کیلومتری لرزید و کانون آن در ۲۰ کیلومتری معمولان، ۲۲ کیلومتری ویسیان و ۲۴ کیلومتری خرم آباد این استان گزارش شد.

در اینچه برون استان گلستان زلزله ۲.۹ رخ داد

بهاباد استان یزد زمینلره‌ای به بزرگای ۳.۱ در عمق ۱۱ کیلومتری را تجربه کرد که رومرکز این رخداد لرزه‌ای در ۳۰ کیلومتری بهاباد و ۴۰ کیلومتری بافق استان یزد و ۷۴ کیلومتری کوهبنان استان کرمان بوده است.

در فین استان هرمزگان زلزله‌ای به بزرگای ۳.۷ در عمق ۱۷ کیلومتری زمین به ثبت رسید و کانون آن در ۲۷ کیلومتری فین، ۴۱ کیلومتری قلعه قاضی و ۴۴ کیلومتری بندرعباس این استان گزارش شد.

در چلگرد استان چهارمحال و بختیاری زلزله‌ای به بزرگای ۳ در عمق ۸ کیلومتری به ثبت رسید و رومرکز آن در ۳۳ کیلومتری چلگرد این استان، ۳۸ کیلومتری قلعه خواجه و ۶۵ کیلومتری لالی استان خوزستان بوده است.

در شوسف استان خراسان جنوبی زلزله ۲.۷ به ثبت رسید

چالوس استان مازندران بعد از زلزله‌ای به بزرگای ۳ در عمق ۹ کیلومتری، زمینلرزه دیگری به بزرگای ۳.۷ در عمق ۱۵ کیلومتری را تجربه کرد که کانون این رخداد‌های لرزه‌ای در ۶ کیلومتری چالوس، ۱۱ کیلومتری نوشهر و ۱۴ کیلومتری کلارآباد این استان بوده است.

در گتوند استان خوزستان زلزله ۲.۵ رخ داد

در کیانشهر استان کرمان زلزله ۳.۹ در عمق ۶ کیلومتری به ثبت رسید که رومرکز آن در ۱۸ کیلومتری کیانشهر، ۲۲ کیلومتری کوهبنان و ۳۲ کیلومتری راور این استان گزارش شد.

جم استان بوشهر با زلزله‌ای به بزرگای ۳.۸ در عمق ۲۰ کیلومتری زمین لرزید و کانون آن در ۲ کیلومتری جم، ۲۸ کیلومتری بندر کنگان و ۳۲ کیلومتری بنک این استان گزارش شد. زلزله ۲.۷ از دیگر رخداد‌های لرزه‌ای این منطقه بوده است.

در بابامنیر استان فارس زلزله ۲.۷ و در جایزان استان خوزستان زلزله ۲.۵ به ثبت رسید.

در خوی استان آذربایجان غربی دو زلزله ۲.۷ و ۲.۹ به ثبت رسید.

دیگر خبرها

  • (ویدئو) وضعیت عجیب این خودرو در لحظه وقوع زلزله
  • وضعیت عجیب این خودرو در لحظه وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری ژاپن | ویدئو
  • زلزله ۶.۹ ریشتری ژاپن را لرزاند
  • زلزله شدید ۶.۹ ریشتری این کشور را لرزاند
  • وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری در ژاپن
  • چالوس دوبار لرزید
  • ثبت ۵ زمین‌لرزه در خوی طی هفته گذشته
  • زلزله ۳.۱ ریشتری حوالی ازگله در استان کرمانشاه را لرزاند
  • اختصاص پنل‌های خورشیدی برای تأمین درآمد پایدار دهیاری‌ها ضرورت دارد
  • ضرورت اختصاص پنل‌های خورشیدی برای تأمین درآمد پایدار دهیاری‌ها