Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایمنا»
2024-04-29@14:29:37 GMT

آخرین جزئیات زلزله ۵.۲ ریشتری قوچان

تاریخ انتشار: ۲۲ شهریور ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۳۱۰۱۹۹۱

آخرین جزئیات زلزله ۵.۲ ریشتری قوچان

زلزله‌ای با قدرت ۵.۲ در مقیاس ریشتر شهرستان قوچان در استان خراسان رضوی را به لرزه درآورد که ارزیابی خسارات آن در حال پیگیری بوده است.

به گزارش خبرنگار ایمنا، زلزله‌ای با قدرت ۵.۲ در مقیاس ریشتر صبح امروز شهرستان قوچان در استان خراسان رضوی را به لرزه درآورد.

اطلاعات اولیه نشان می‌دهد نزدیک‌ترین شهرها به این زلزله، مشهد مقدس در استان خراسان رضوی و بجنورد در استان خراسان شمالی بوده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گفته می‌شود این زمین‌لرزه شهرستان‌های نیشابور و درگز را هم لرزانده است.

بر اساس اطلاعات اولیه از همان دقایق ابتدایی تیم‌های امداد و نجات برای ارزیابی خسارات احتمالی به منطقه اعزام شده‌اند، اما تا این لحظه هیچ خبری از شرایط منطقه ارسال نشده است.

زلزله به ۴۲ روستای قوچان آسیب زد

مدیرکل بحران استانداری خراسان رضوی اظهار کرد: ۴۲ روستا در شهرستان قوچان متأثر از زلزله صبح روز دوشنبه دچار آسیب‌هایی شده‌اند.

محسن نجات در خصوص این زلزله گفت: از این تعداد ۳۵ روستا مربوط به بخش مرکزی و هفت روستا مربوط به بخش آبکوه این شهرستان بوده است.

وی خاطرنشان کرد: خسارات وارده در حد ریزش برخی دیوارها و یا ایجاد ترک بر روی دیوار ساختمان‌ها بوده است.

نجات ادامه داد: خدمات عمومی آب، برق، گاز و تلفن در مناطق زلزله زده برقرار است و به تأسیسات و زیرساخت‌های شهری و روستایی آسیبی وارد نشده است.

مدیرکل بحران استانداری خراسان رضوی افزود: اکنون تیم‌های ارزیاب اعزامی در محل حضور دارند و خسارات وارده توسط آنان در دست جمع‌بندی است.

این زمین‌لرزه در طول جغرافیایی ۵۸.۸۶ و عرض جغرافیایی ۳۷.۰۸ و در عمق ۶ کیلومتری زمین به وقوع پیوسته است.

این زمین لرزه در ۳۰ کیلومتری قوچان، ۳۵ کیلومتری چاپشلو و ۴۲ کیلومتری چکنه در استان خراسان رضوی رخ داده است.

شدت زلزله به حدی بود که در بسیاری از نقاط استان خراسان رضوی از جمله مشهد و برخی استان‌های همجوار احساس شد و شمار زیادی از مردم را در مشهد و قوچان از منازل به خیابان‌ها کشاند.

زلزله به دیوار تعدادی از منازل قوچان خسارت وارد کرد

معاون امداد و نجات جمعیت هلال احمر خراسان رضوی گفت: طبق اعلام اولیه تیم‌های ارزیاب اعزامی به مناطق زلزله‌زده در شهرستان قوچان گزارش چندین مورد ریزش دیوار منازل و ترک خوردگی شدید در روستاهای شهرستان قوچان دریافت شده است.

غلامرضا صیادی گفت: این خسارات از روستاهای عمارت، دیزادیز و جعفرآباد شرقی قوچان دریافت شده که درخواست حضور کارشناسان بنیاد مسکن را برای تخمین میزان خسارات نیز داشته‌اند.

وی ادامه داد: گروه‌های ارزیاب هلال احمر به روستاهای خانکانلو، بوکانلو، یدک، الهیان و تبارک قوچان که زلزله با شدت بیشتری احساس شد رسیده‌اند، اما هنوز گزارشی از خسارات احتمالی در این روستاها نداشته‌ایم.

معاون امداد و نجات هلال احمر خراسان رضوی گفت: در روستاهای شهرستان‌های کلات، چناران و درگز نیز که زلزله با شدت بالایی احساس شده است تاکنون گزارش تخریب جدی نداشتیم.

۲۱ پس لرزه پس از زمین لرزه اصلی در قوچان ثبت شده است

رئیس مرکز لرزه نگاری قوچان اظهار کرد: پس از وقوع زلزله ۵.۲ ریشتری صبح دوشنبه در این شهرستان ۲۱ پس لرزه ثبت شده است.

علیرضا مهراب گفت: شدت بزرگترین پس لرزه ۳.۵ و ۳.۱ و با عمق ۶ تا ۱۰ کیلومتر بوده است.

وی با اشاره به اظهار نظر غیر کارشناسانه برخی از چهره‌های مشهور محلی در فضای مجازی مبنی بر عادی انگاری شرایط پس از وقوع زلزله، تصریح کرد: در خصوص وقوع زمین لرزه‌های شدیدتر نمی‌توان به قطعیت نظر داد اما آنچه در حال حاضر اهمیت دارد آمادگی مردم طی ۲۴ ساعت آینده است تا کمتر دچار مشکل شویم.

مرکز لرزه‌نگاری کشوری مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران نیز اعلام کرد که زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۵.۲ ریشتر حوالی قوچان در استان خراسان رضوی را لرزاند.

"کشف رود" گسل مسبب زلزله امروز قوچان

رئیس مرکز زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی، منطقه قوچان تا مشهد را منطقه مهم از لحاظ لرزه خیزی دانست و اظهار کرد: در این منطقه گسل مهم و فعال "کشف رود" وجود دارد که احتمالاً شاخه‌های این گسل مسبب زلزله امروز قوچان بوده است.

علی بیت اللهی با اشاره به زلزله امروز ۲۲ شهریورماه در قوچان استان خراسان رضوی، گفت: در ساعت ۸:۲۳ امروز _دوشنبه ۲۲ شهریورماه_ بر اساس گزارش مؤسسه ژئوفیزیک دانشگاه تهران در ۳۰ کیلومتری شرق قوچان استان خراسان رضوی زلزله‌ای با بزرگی ۵.۲ رخ داده است.

وی افزود: این ناحیه از کشور از نظر لرزه‌خیزی بسیار مهم است؛ چرا که امتداد گسل‌هایی است که تا مجاورت کلانشهر مشهد گسترده و شهرهای پر جمعیتی در این منطقه ایجاد شده است.

بیت اللهی، زلزله امروز قوچان را در دسته زلزله‌های متوسط دانست و خاطر نشان کرد: منطقه وقوع زمین لرزه ۵.۲ امروز، در منطقه کوهستانی مرتفع است که از نظر سکونتگاه‌های شهری و روستایی خلوت است، ولی بر اساس استعلامی که از مسؤولان محلی داشتیم، در روستاهایی مانند "ددانلو" که ۳۷۸ نفر جمعیت دارد، گزارش‌هایی مبنی بر ترک خوردگی ساختمان‌های روستایی، ارسال شده است.

رئیس بخش زلزله مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی با تاکید بر اینکه در نزدیکی رومرکز زلزله ۵.۲ قوچان، گسل "کشف رود" قرار دارد، اظهار کرد: احتمالاً شاخه‌های جانبی این گسل که تا مشهد امتداد دارد، مسبب زلزله امروز این منطقه است.

وی تاکید کرد: تا کنون چهار پس لرزه بیش از ۲.۵ در این منطقه رخ داده است و احتمالاً ادامه داشته باشد، ولی این زمین لرزه، زلزله بزرگی نیست که پسلرزه‌های زیادی را به همراه داشته باشد.

بیت اللهی توجه به ساخت و ساز در مراکز جمعیتی را از مهمترین نکات درباره رخدادهای لرزه‌ای عنوان کرد و یادآور شد: کل واحدهای ایجاد شده در ۵۰ کیلومتری رومرکز زلزله ۵.۲ قوچان، حدود ۹۰ هزار واحد مسکونی می‌شود که شامل مراکز شهری و روستایی می‌شود و از این تعداد ۶۴ هزار واحد مسکونی، فاقد اسکلت هستند، به این معنا که این سازه‌های فاقد اسکلت در برابر زلزله‌های بزرگ‌تر، مقاومت زیادی ندارند.

به گفته وی، تعداد ۹۰ هزار واحد مسکونی شهری و روستایی منطقه رومرکز زلزله امروز قوچان بر اساس آمار منتشر شده در سال ۱۳۹۵ است.

وی با بیان اینکه احتمال وقوع پس لرزه بزرگ بالا نیست، گفت: گسل مسبب زلزله امروز، یک گسل بسیار فعال و کاری است که توان ایجاد زلزله‌های بزرگ‌تر را دارد، از این رو باید از منطقه قوچان تا مشهد، مورد توجه قرار گیرد و توصیه می‌شود در زمینه ارتقای کیفیت ساخت و ساز توجه لازم صورت گیرد.

بیت اللهی به بیان سابقه لرزه خیزی این منطقه پرداخت و اظهار کرد: اطلاعات حاصل از ایستگاه‌های لرزه نگاری جدید که در ۱۵ سال اخیر در این منطقه نصب و داده‌های لرزه نگاری در آن ثبت شده است، نشان می‌دهد که در این مدت تعداد ۵۱۰ زمین لرزه بالای ۲.۵ در این منطقه رخ داده و نشان می‌دهد که این منطقه لرزه خیز است و لازم است اقدامات ویژه انجام شود که عمده‌ترین آنها توجه به ساخت و سازها به ویژه روستایی است.

وی با اشاره به گسترش شبکه شتابنگاری در خراسان رضوی، گفت: در این منطقه از سوی مرکز تحقیقات چندین ایستگاه شتابنگاری در مشهد و اطراف آن نصب شده است.

گسل کشف رود، با راستای خمدار شمال باختر- جنوب خاور و درازای حدود ۱۶۴ کیلومتر است و به موازات رشته کوه‌های کپه داغ و کناره شمالی دشت مشهد کشیده شده و به روشنی رسوبات آبرفتی کواترنر دشت را برش می‌دهد.

این گسل در بخش‌های شمال باختر خود از شمال روستای رادکان و شهرستان چناران و روستای چشمه گیلاس و در بخش‌های جنوب خاور از شمال روستاهای نریمانی و کنه بیست می‌گذرد.

اطلاعات منطقه حادثه:

بزرگی: ۵.۲
محل وقوع: استان خراسان رضوی حوالی قوچان
تاریخ و زمان وقوع به وقت محلی: ۱۴۰۰/۰۶/۲۲ ۰۸:۳۲:۳۰
طول جغرافیایی: ۵۸.۸۶
عرض جغرافیایی: ۳۷.۰۸
عمق زمین‌لرزه: ۶ کیلومتر

نزدیک‌ترین شهرها:

۳۰ کیلومتری قوچان (خراسان رضوی)
۳۵ کیلومتری چاپشلو (خراسان رضوی)
۴۲ کیلومتری چکنه (خراسان رضوی)

نزدیکترین مراکز استان:
۱۰۷ کیلومتری مشهد
۱۴۱ کیلومتری بجنورد

کد خبر 521830

منبع: ایمنا

کلیدواژه: زلزله حوالی قوچان در خراسان رضوی را لرزاند زلزله 5 ریشتری در قوچان زلزله در قوچان قوچان کمک رساني به زلزله زدگان زلزله نقاط زلزله خیز آخرین اخبار زلزله مرکز زلزله نگاری زلزله زدگان شهر شهروند کلانشهر مدیریت شهری کلانشهرهای جهان حقوق شهروندی نشاط اجتماعی فرهنگ شهروندی توسعه پایدار حکمرانی خوب اداره ارزان شهر شهرداری شهر خلاق استان خراسان رضوی زلزله امروز قوچان مسبب زلزله امروز شهری و روستایی شهرستان قوچان زمین لرزه لرزه نگاری مرکز زلزله بیت اللهی زلزله ۵ ۲ بر اساس پس لرزه کشف رود رخ داده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.imna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایمنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۱۰۱۹۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سازه‌های کشور باید در برابر زلزله‌های ۸ ریشتری مقاوم باشند

ایسنا/کرمانشاه رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور، گفت: حدود یک پنجم این زلزله‌ها بزرگی بیش از چهار ریشتر دارند.

محمدحسن نامی در نشست امروز (هشتم اردیبهشت) ستاد مدیریت بحران استان کرمانشاه، از حادثه‌خیز بودن کشور ایران و به تبع آن استان‌های کشور یاد کرد و گفت: از ۶۶ مخاطره طبیعی و ساخته دست انسان که در جهان شناسایی شده، ۴۴ مورد آن در کشور ما نیز رخ می‌دهد.

وی سیلاب، زلزله، فرونشست زمین، آتش‌سوزی، سرمازدگی، خشکسالی، رانش زمین و ریزگردها را چند مخاطره اصلی و مهم در کشور اعلام کرد که از بین آنها سیل و زلزله اهمیت دو چندانی دارد.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از وقوع سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله در سطح کشور یاد کرد که حدود یک پنجم آنها بزرگی بیش از چهار ریشتر دارد و افزود: در برخی سال‌ها که شاهد وقوع زلزله‌های بزرگی مثل زلزله بم، زلزله کرمانشاه و... در کشور بودیم، تعداد زلزله‌های سالانه به ۲۰ هزار مورد نیز رسیده است.

نامی با تاکید بر لزوم مقاوم سازی ساختمان‌ها در برابرزلزله با توجه به فراوانی وقوع آن در کشور، اظهار کرد: باید سازه‌ها بگونه‌ای ساخته شود که در برابر زلزله‌های هشت ریشتری مقاوم باشد و اماکن حساس و حیاتی کشور نیز بتوانند در برابر زلزله‌های ۱۰ ریشتری مقاومت کنند.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور از اهمیت افزایش ضریب بیمه در منازل مسکونی شهری و روستایی برای مقابله با بلایای طبیعی هم یاد کرد و با اشاره به هزینه بالای بیمه یک ساختمان مسکونی در مناطق شهری، افزود: باید به سمت راهکارهای نوینی برویم که مردم بتوانند با هزینه کمتر منازل خود را بیمه کنند و از سوی دیگر هنگام بروز حادثه و خسارت، یک متولی مشخص برای پرداخت خسارت به آنها وجود داشته باشد.

وی خاطرنشان کرد: تمامی ساختمان‌های دولتی نیز باید بیمه داشته باشند و بالاترین رده یک دستگاه در برابر این موضوع مسئول است.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در ادامه با اشاره به تغییرات آب و هوایی و تاثیرات آن در شکل‌گیری بحران‌ها، اظهارکرد: در این راستا، پیشگیری از وقوع بحران را در همه زمان‌ها و مکان‌ها به عنوان مهمترین اولویت در دستورکار قرار داده‌ایم. 

وی افزود: طی چندسال اخیر بویژه در سالجاری، شاهد وقوع سیلاب در برخی از مناطق کشور بودیم که اصلا انتظار سیلاب را در آن مناطق نداشتیم که این نشان می دهد که وقوع بحران‌هایی مانند سیلاب مربوط به زمان و مکان خاصی نیست، چرا که نظم آب و هوایی در جهان به هم ریخته است. 

نامی اظهار کرد: زمانی که هشدار قرمز هواشناسی برای بارندگی ها صادر می‌شود، اقدامات مهمی از ارسال پیامک و جابجایی ساکنین مناطق پرخطر گرفته تا هماهنگی با استانداران، فرمانداران و بخشداران بخش‌های مختلف را برای کاهش میزان خسارات و تلفات در صورت وقوع سیل انجام می دهیم. برای نمونه در سیلابی که اخیر در سیستان و بلوچستان رخ داد، خوشبختانه هیچ تلفاتی نداشتیم، اما همین سیلاب در برخی دیگر از مناطق دنیا که اتفاق می‌افتد، میزان تلفات بالایی دارد. 

وی در ادامه گفت: در سطح کشور ۱۴ هزار و ۴۶۱ کیلومتر رودخانه داریم که حدود ۶۸۲۰ کیلومتر آن از مناطق مسکونی شهری و روستایی عبور می کند، لذا باید برای این مناطق اقدماتی همچون احداث سد بندی و یا اصلاح مسیر رودخانه‌ها توسط دستگاه‌های ذیربط صورت گیرد تا در صورت وقوع بارش‌های شدید احتمال سیلاب کاهش پیدا کند.

دبیر شورای عالی مدیریت بحران کشور با تاکید براینکه در زمان وقوع سیل برخی از سازه‌ها  مانند پل‌ها که اعتبارات زیادی برای ساخت آنها صرف می‌شود تخریب می‌شوند، افزود: تنها در سال گذشته ۴۴ پل در کشور به دلیل سیل تخریب شد که البته برخی از این پل ها به دلیل اینکه خوب ساخته نشده بودند، تخریب شدند. 

وی با بیان اینکه چند استان کشور سیل خیز هستند، عنوان کرد: این استانها شامل اردبیل، آذربایجان شرقی، مازندران، گیلان، گلستان و خراسان شمالی هستند. همچنین گاها کردستان، چهارمحال و بختیاری، جنوب کرمان و جنوب فارس در طول سال سیل دارند.   

وی به نقش پروژه‌های آبخیزداری در کنترل سیلاب اشاره کرد و گفت: برای در امان ماندن از سیلاب‌ها راهی جز توسعه آبخیزداری و آبخوان داری وجود ندارد. 

نامی گفت: از حدود یک دهه پیش نیز احداث سدهای زیرزمینی در دستور کار قرار گرفته، چرا که هر آبی که به سطح زمین می آید بویژه در فصل گرم سال یک سوم آن تبخیر می شود که البته این میزان در مناطق گرم کشورمان به حدود نصف هم می رسد، لذا سدهای زیرزمینی می تواند از تبخیر آب جلوگیری کند. 

وی بر لزوم مقابله جدی‌تر با حفر چاه‌های غیرمجاز هم برای جلوگیری از کاهش منابع آبی زیرزمینی تاکید کرد و افزود: از طرفی باید نوع کشت‌ها از حالت غرقابی به کشت‌های گلخانه‌ای تغییر دهیم. 

دبیر شورای عالی مدیریت بحران کشور در ادامه اعلام کرد: امروزه آب یکی از ارکان مهم حکمرانی در بسیاری از کشورهاست و اهمیت آن هم روزبروز بیشتر می شود، لذا باید تا جایی که امکان دارد در حفظ منابع آبی کشورمان بکوشیم. 

انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • ۲ شکارچی غیرمجاز در منطقه «قرچغه» قوچان دستگیر شدند
  • وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری در ژاپن (فیلم)
  • وضعیت عجیب این خودرو در لحظه وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری ژاپن | ویدئو
  • فیلم/ وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری در ژاپن
  • زلزله ۶.۹ ریشتری ژاپن را لرزاند
  • زلزله شدید ۶.۹ ریشتری این کشور را لرزاند
  • سازه‌های کشور باید در برابر زلزله‌های ۸ ریشتری مقاوم باشند
  • وقوع زلزله ۶.۹ ریشتری در ژاپن
  • زلزله ۳.۱ ریشتری حوالی ازگله در استان کرمانشاه را لرزاند
  • ۲ زلزله شدید تایوان را لرزاند